zaterdag 2 mei 2015

'Ziekenhuis St. Louis stal zwarte baby's'

In de Amerikaanse staat Missouri zijn tientallen baby's misschien onterecht voor adoptie opgegeven door een ziekenhuis in St. Louis. Arme zwarte vrouwen die daar bevielen tussen de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werd verteld dat hun kinderen waren overleden, maar nu blijkt dat dat misschien helemaal niet waar was.

De zaak kwam aan het licht nadat Zella Jackson Price (76) met haar dochter, Melanie Diane Gilmore, na 49 jaar werd herenigd, terwijl het ziekenhuis tijdens de geboorte had gezegd dat het meisje was gestorven. De kinderen van Malanie vonden hun biologische oma via Facebook.

De advocaat van het tweetal heeft inmiddels van meer dan twintig andere zwarte vrouwen te horen gekregen dat ook zij misschien slachtoffer zijn geworden van babyfraude.

Adoptie
Verpleegsters zeiden dat hun baby's dood waren en de moeders mochten hun kinderen daarna niet meer zien. Ook zijn er geen overlijdensaktes, aldus de advocaat die een groot onderzoek op poten wil zetten naar de zaak. De advocaat denkt dat de baby's werd geadopteerd door zwarte gezinnen uit de middenklasse.

Het ziekenhuis is inmiddels gesloten, maar oud-medewerkers ontkennen dat er ooit baby's zijn geadopteerd van wie de ouders dat niet wisten.




Bron: zie 2de video
Lees ook: http://bijzondernieuwsblogspotcom.blogspot.nl/2015_04_12_archive.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten