vrijdag 16 mei 2014

Waterpret loopt uit op drama na te veel chloor in zwembad

Kinderen worden bij het ontruimde Rivierabad opgevangen door hulpverleners en ouders. © ANP.



Een zwempartijtje in Spijkenisse is voor ongeveer 380 mensen, voornamelijk kinderen, uitgelopen op een fiasco. Doordat er te veel chloor in het water van het Rivièrabad zat, kwamen er dampen vrij. Vooral kinderen kregen daardoor last van tranende ogen en ademhalingsproblemen. 45 kinderen zijn naar een ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek en behandeling. 18 kinderen zijn met hun ouders naar een huisartsenpost gegaan.


Het Rivièrabad in Spijkenisse werd ontruimd nadat kinderen in het bad last hadden gekregen van tranende ogen. Sommigen hadden ook ademhalingsproblemen, meldden de politie en de veiligheidsregio. In het bad was een zwemdisco gaande.

Tijdens het incident waren ongeveer 380 mensen in het zwembad aanwezig. Het gaat om kinderen, ouders en personeel.

Ambulances en traumaheli's
Uit voorzorg werden vanuit de wijde omtrek, tot Zeeland en Den Haag, ambulances naar Spijkenisse gestuurd. Ambulances reden af en aan. Ook werden traumahelikopters ingezet.

Medisch personeel bij het zwembad had de handen vol aan kinderen die last hadden van tranende ogen. Hun ogen werden gespoeld met water. Volgens de brandweer is een aantal kinderen onwel geworden.

Bij het zwembad werd een tent neergezet waar medisch personeel kinderen onderzocht. Als kinderen niets mankeerden, mochten ze naar huis.

'Honderden kinderen'
'Er waren honderden kinderen. Je kunt je voorstellen dat we ze zo snel mogelijk willen onderzoeken, daarom willen we er zo veel mogelijk hulp bij halen', aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio 'was er ergens te veel chloor.' Hoe het teveel aan chloor in het water kwam, is nog onbekend. Zaterdag wordt dat onderzocht, meldden de hulpdiensten. Mogelijk is er sprake van een kapotte chloorpomp.




Bron

2 opmerkingen:

  1. Nooit geweten dat het zo erg kan zijn.
    Zelf heb ik een zwembad in mijn tuin, maar nu dat ik dit gelezen heb ga ik er toch extra goed op letten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan inderdaad behoorlijk ernstig zijn. Zo zie je maar.. controleer altijd je water kwaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen