donderdag 28 juni 2012

DNA lost moord Nicole van den Hurk niet op

Het DNA dat met verbeterde technieken uit oude sporen van de moord op Nicole van den Hurk is vastgesteld, heeft niet naar een dader geleid. Het onderzoek pleit ook de verdachte stiefbroer van Nicole vrij. De politie heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De politie heeft geen aanknopingspunten meer voor verder onderzoek, vertelde een woordvoerster.

De stiefbroer meldde zich in het voorjaar in Engeland bij de politie met nieuwe informatie over deze oude zaak. Het onderzoek werd heropend en hij werd aangehouden en uitgeleverd. De rechtbank liet hem echter snel weer vrij.

Zowel de stiefbroer als enkele andere mannen hebben voor het onderzoek vrijwillig DNA afgestaan. Dit heeft niet geleid tot een hit, aldus de politie. De politie wil niet zeggen wie er nog meer aan het DNA-onderzoek hebben meegewerkt. De stiefvader van Nicole heeft gezegd dat hij DNA heeft afgestaan.

Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was naar haar bijbaantje. Haar lichaam werd eind november van dat jaar gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. Ze bleek met geweld om het leven te zijn gebracht.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten