zaterdag 16 juli 2011

Toerist opgeslokt door blowhole op Maui


Een toerist kon deze foto nemen vlak voor David Potts (rechts op de foto) zijn dood tegemoet ging. © ap

Een Amerikaan is afgelopen weekend op een tragische manier omgekomen in Hawaï. Hij viel in een blowhole, of blaasgat zo u wil, op het eiland Maui en werd er volledig door verzwolgen. De locatie is erg geliefd door toeristen en die keken dan ook verbouwereerd toe hoe David Potts door een plotse golf in het blowhole werd geslagen. "Hij kwam nog één keertje boven water, maar werd toen meedogenloos meegezogen", verklaarde een omstaander aan persagentschap AP. "We stonden er allemaal ongeveer 30 seconden op te kijken voor we beseften dat hij voorgoed verdwenen was." De politie op het één na grootste eiland van Hawaï heeft de zoektocht naar het lichaam ondertussen stopgezet. (sps)

Bron:

donderdag 14 juli 2011

Geschrokken hond steelt wagen in Duitsland

Een hond die niet nat wou worden door de regen, is in een auto gesprongen en heeft de inzittenden weggejaagd. Dat heeft de politie van Offenburg, in het zuidoosten van Duitsland, meegedeeld.
Toen een storm gisterenavond in de regio lelijk huishield, wilden een moeder en haar twee kinderen schuilen in hun wagen. "Zonder aarzelen besloot de hond dat hij deel van het gezin uitmaakte en sprong het dier mee in de wagen", vertelt de politie.

Het geschrokken gezin stapte uit en vond onderdak bij een andere autorijder, die de politie verwittigde. Niet veel later kon het baasje zijn huisdier er toch van overtuigen om de wagen aan de rechtmatige eigenaars over te dragen, aldus de Duitse politie. (afp/adha)

Bron: 

Ouders ruziën over naam dochter (2): rechter beslist

Klucht in Australië. Een moeder en een vader kunnen het maar niet eens worden over de naam van hun dochtertje van twee jaar. Al sinds de geboorte gaven beide ouders hun kind een andere naam, maar nu wordt het dochtertje eindelijk officieel ingeschreven en moet er beslist worden. Mama en papa komen er zelf niet uit en dus moest de rechter de knoop doorhakken.
Die koos voor de eerste naam die de moeder haar spruit bij de geboorte schonk. De achternaam had ze al van de vader. Voor alle duidelijkheid: de ouders waren al gescheiden toen hun tweede kindje geboren werd.

Lees verder bij bron

Bron

LA voorbereid op het ergste tijdens 'carmageddon'


Verkeer onder de Mulholland-brug. © getty

Duizenden artsen en verpleegkundigen moeten komend weekend in ziekenhuizen overnachten, er zal een centrum voor noodhulp worden ingericht en inwoners van Los Angeles wordt dringend geadviseerd thuis te blijven en voedsel in te slaan. De reden? Een belangrijke verkeersader is dit weekend 53 uur afgesloten wegens wegwerkzaamheden.

Lees verder bij bron

Bron

woensdag 13 juli 2011

'Homohuwelijk is Europese epidemie'

Amsterdam - "Een ziekte. Een afwijking die we met wortel en tak moeten uitroeien." Het Surinaamse parlementslid Ronny Asabina steekt zijn mening over homoseksualiteit niet onder stoelen of banken.

Asabina deed zijn opmerkelijke uitspraak maandagmiddag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblée, weet De Wereldomroep. “Homoseksualiteit is een ziekte, een afwijking. Het erkennen van het homohuwelijk is een Europese epidemie”, zei de volksvertegenwoordiger.

Lees verder bij de bron

Bron

Schoolzwemmen afgeschaft

Amsterdam - Volgens de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) schaffen komend schooljaar enkele tientallen gemeenten het schoolzwemmen af.

Ze trekken zich daarbij niets aan van een dringend pleidooi van de reddingsbrigade, schrijft het Nederlands Dagblad. Vorig jaar bleek al dat in nog maar ongeveer de helft van de gemeenten schoolzwemmen werd aangeboden, waarover de reddingsbrigade toen ook al aan de bel trok. Projectleider zwemvaardigheid bij de VSG, André van Kesteren, is bang dat inmiddels een kritiek omslagpunt is bereikt.

Bron:

Man blind na reddingspoging vogel

Amsterdam -  De reddingspoging van een 38-jarige man die een verzwakte jan-van-gent vond, is hem duur komen te staan. Toen de man de vogel optilde om het dier naar een veiliger heenkomen te brengen, begon de angstige vogel hem zo hard in het gezicht te pikken dat de man nu blind is aan zijn rechter oog.

Lees verder bij de bron

Bron:

Amerikaanse presidentskandidate geneest homo's


AMSTERDAM - Een populaire Republikeinse presidentskandidaat, Michele Bachmann, blijkt samen met haar man een kliniek te runnen waar homoseksuelen 'genezen' kunnen worden.

Door bidden en bijbelstudie kan men genezen van homosexualiteit.

Lees verder bij de bron

Bron: + video

Lees ook: Presidentskandidate VS 'geneest' homoseksuelen

dinsdag 12 juli 2011

Afghaan die vrouw verminkte is vrij


Kabul - De enige verdachte die werd opgepakt voor de verminking van de Afghaanse Aisha Bibi, de verminkte vrouw van de winnende World Press Photo 2010, is zonder proces vrijgelaten. Haar familie en mensenrechtenadvocaten zijn woedend.

Aisha's schoonvader Suleiman wordt verdacht van het afhakken van de neus en oren van de toen 16-jarige Aisha. De vrouw had zijn zoon, een Talibanstrijder, kort na het huwelijk in 2009 verlaten en werd bestraft voor het weglopen. Volgens Aisha heeft de familie van de man haar zwaar mishandeld. Ze sliep in een stal bij de dieren. Ze zegt dat als ze niet was weggelopen, ze gestorven zou zijn.

'Overtuigend bewijs: er is gemarteld onder Bush'

Er is 'overweldigend bewijs' voor marteling onder de vorige Amerikaanse president George Bush. Zijn opvolger Barack Obama moet dan ook opdracht geven tot een diepgravend strafrechtelijk onderzoek. Dit stelt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in een vandaag gepubliceerd rapport.

De organisatie wijst erop dat de VS volgens de Conventie tegen Marteling verplicht zijn tot strafvervolging over te gaan. Als de VS in gebreke blijven, moeten andere landen die taak op zich nemen volgens het beginsel van de universele jurisdictie, aldus HRW.
HRW hekelt dat Bush, zijn plaatsvervanger Cheney, minister van Defensie Rumsfeld en CIA-directeur Tenet ondervragingstechnieken als 'waterboarding' hebben goedgekeurd.



Topshop haalt graatmager model van site na prote



De Britse confectieketen Topshop heeft een omstreden foto van een graatmager tienermodel van zijn website verwijderd. Het jonge, broodmagere meisje op de foto ontketende ondertussen flink wat controverse.

De 18-jarige Codie Young op de website van Topshop: 'size zero'?
De afbeelding van het meisje - Codie Young - verscheen afgelopen week op de website van de modeketen. Hulporganisaties voor mensen met eetstoornissen meenden dat de foto's aanstootgevend waren en jonge meisjes op verkeerde - en vooral ongezonde - gedachten konden brengen.

Onder druk
Topshop haalde de afbeelding gisteren uiteindelijk van de website, onder druk van de verschillende groeperingen. De foto werd vervangen door een andere afbeelding van hetzelfde model, waarop ze er - hoewel nog steeds graatmager - gezonder uitziet.

De keten geeft toe dat op de oorspronkelijke foto "het camerastandpunt de verhoudingen van het model benadrukte, doordat haar hoofd en nek veel groter leken in verhouding met de rest van haar lichaam". Toch wordt tegelijk benadrukt dat "Codie een gezonde, jonge vrouw is" en dat andere afbeeldingen van het model niet uit de catalogus zullen worden verwijderd.

'Maat nul'
Met de vervanging van de foto is de kous echter nog lang niet af. De prangende vraag waarom Topshop voor een broodmager model kiest op een website die dagelijks door duizenden jonge meisjes wordt bezocht, is voor velen onbegrijpelijk en blijft dan ook onbeantwoord.

Het meisje is een voorbeeld van een zogeheten 'size zero' model - volgens onze Europese tabellen is dat maat 32, een maat die de keten zelf verkoopt onder de noemer 'Petite'. Topshop houdt ondertussen halsstarrig vol dat het meisje "een gezonde maat 36 heeft"...

Verantwoordelijkheid
De Britse onderzoekster Helen Davies specialiseert zich in eetstoornissen zoals anorexia. "Als meisjes foto's zien van magere modellen als Codie wordt de illusie gecreërd dat dergelijke verhoudingen normaal zijn, terwijl het dat helemaal niet zo is", zegt ze.

"Dit is echt niet het type vrouw dat we in magazines of op het internet willen zien. We voeren een constante oorlog tegen eetstoornissen en Topshop helpt de zaken niet vooruit met een campagne als deze. Een keten als deze moet zijn verantwoordelijkheden kennen en gezonde modellen gebruiken", waarschuwt Davies nog.

Codie reageert
Ook het model zelf reageerde via haar eigen website ondertussen zelf op de hele heisa. "Deze zaak is erg pijnlijk voor mij, omdat ik van nature gewoon erg slank ben", schrijft Young. "Iedereen die mij goed kent weet dat ik al mijn hele leven zo mager ben".

"Ik ben zeer tevreden over mijn lichaam en over hoe ik eruit zie", schrijft ze nog. "Je moet weten dat sommige mensen van nature erg mager zijn, en zelfs als ik pogingen zou doen om bij te komen zou dat tevergeefs zijn. Het maakt helemaal niet uit wat ik eet".

Het debat is weer open
Met de foto's van Codie Young wordt het debat over het gebruik van graatmagere modellen in de mode-industrie opnieuw volop geopend. Al jaren leiden de zogeheten 'size zero' modellen tot verhitte discussies omdat de onrealistische afbeeldingen jonge meisjes in de armen van eetstoornissen als anorexia of boulimie zouden drijven.

Tortelduif en 'enfant terrible' Kate Moss was in het verleden al het middelpunt van het debat. Toen ze in 2009 in een interview naar haar levensmotto's werd gevraagd veroorzaakte haar antwoord "Niets smaakt zo goed als mager zijn" nog een helse mediastorm. Moss werd er toen van beschuldigd meisjes tot anorexia aan te zetten.









Ook in de mode-industrie zelf springt af en toe op de barricades, al is dat meestal van korte duur. Merken als Dove en Nivea pronkten al met volslanke dames in hun campagnes, terwijl ook designers als Marc Jacobs en Jimmy Choo het al (voor even) met gezondere en vollere modellen probeerden. (id)

Bron: 

maandag 11 juli 2011

Vliegende wagen goedgekeurd voor gebruik op openbare weg


© ap

In de Verenigde Staten heeft een vliegende auto de officiële goedkeuring gekregen om op alle openbare wegen te mogen rijden. De Terrafugia Transition kreeg eerder al groen licht voor het gebruik in de lucht, en nu zijn ook alle obstakels voor het gewone verkeer van de baan.





Lees verder bij de bron

Bron:

Krokodil van ruim vier meter opgepakt voor moord


Een zoutwaterkrokodil van 4,2 meter lang en 350 kilo is vandaag gevangen op de Filipijnen. Het dier wordt ervan verdacht vorige maand een visser te hebben vermoord. De krokodil is vastgebonden en geblindeerd afgevoerd. Meer dan tien manen waren nodig om het beest te dragen.


Lees verder bij de bron

Bron:

Zware explosie Cyprus kost 12 levens, minister stapt op

De belangrijkste energiecentrale van Cyprus staat in brand. © epa

Een enorme explosie op een marinebasis op Cyprus heeft aan twaalf mensen het leven gekost. Zestig mensen zijn gewond geraakt. De minister van Defensie, Costas Papacostas, en het hoofd van de Nationale Garde, Petros Tsalikides, hebben hun conclusies getrokken en zijn allebei afgetreden. Dat heeft Stefanos Stefanou namens de regering laten weten.

Lees verder bij de bron

Bron:

'Krokodil' veroorzaakt duizenden slachtoffers


'Krokodil' is de nieuwe zelfmaakdrug voor arme jongeren in Rusland. Het is levensgevaarlijk, je huid gaat er van rotten, maar het kost bijna niets en is daarom erg geliefd.

Onthutsende beelden van wat verslaving aan "krokodil" met je lichaam doet. Het is niet te geloven dat een miljoen mensen deze drug gebruiken terwijl ze weten dat ze er heel snel dood aan kunnen gaan.




Hoestdrankje, benzine, jodium en zwavel laten pruttelen tot een dikke plak. Het kost bijna niets, maar heeft ook een vernietigende werking op het lichaam. 'Het breekt alles af', aldus Kysia Hekster NOS-correspondent in Rusland.

'Als je bent begonnen met gebruiken leef je nog een jaar, misschien twee,' vertelt de verslaggeefster. 'Het vreet je vlees op er komen diepe gaten in je huid tot op het bot en het stinkt verschrikkelijk.' Er zijn naar schatting een miljoen 'krokodil' verslaafden in Rusland, maar door gebrek aan afkickcentra kan de overheid niet adequaat optreden.
(Redactie)

Bron:

Lees ook: Levensgevaarlijke drugs krok nog niet in Nederland