donderdag 8 december 2011

Graatmager model in Vogue zet meisjes aan tot anorexia

© bruno

De Italiaanse Vogue zette op het decembernummer het Amerikaanse topmodel Karlie Kloss naakt op de cover. Hoewel velen haar prachtige lichaam bejubelen, verschijnt het beeld op sites die anorexia aanmoedigen.

Topmodel Karlie Kloss in Vogue Italia.
Vorige week lag de decembereditie van de Italiaanse Vogue in de winkel, de 19-jarige Karlie Kloss prijkt naakt op de cover, maar ook binnenin is haar lichaam meermaals te zien. De provocatieve beelden lokten heel wat controverse uit, velen vonden haar te jong om zich zo bloot te geven.

De hoofdredactrice van het modemagazine noemde haar 'The New Body' waarmee ze 'The Body' Elle Macpherson van haar troon stoot. Nu duikt het beeld echter op verschillende pro-anorexia websites op. Karlie dient als zogenaamde 'thinpsiration' voor meisjes die willen afvallen op een ongezonde manier. Vooral een beeld waarop Kloss een kort shortje draagt en haar buikspieren showt blijkt erg populair te zijn. Er werd ook al beweerd dat aan de foto geprutst werd met photoshop, maar dat wordt door Vogue ontkend.







Slechte timing
Het magazine reageerde snel op de negatieve commentaar, het beeld werd al van de site gehaald. Ze maakten zich zorgen dat het lichaam van deze voormalige danseres meisjes zou aanmoedigen niet meer te eten. Deze hetze komt namelijk slecht uit voor het magazine, ze voerden onlangs nog champagne tegen gevaarlijke pro-anorexia websites.

"Vogue strijdt tegen anorexia. De modewereld wordt altijd als een van de grote schuldigen aangeduid van eetstoornissen bij tienermeisjes. Onze initiatieven bewijzen dat we klaar zijn om hier iets aan te doen", aldus Franco Sozzani.

Onvermijdelijk?
Moeten magazines twee keer nadenken over wat ze op de cover zetten en welke invloed ze op jonge meisjes hebben of is dit soort gedrag van tienermeisjes onvermijdelijk? (ep)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten